Eerbeek, Netherlands

Monteurs EPC (Elektro Proces Control)

Apply

Op de afdeling Elektro Proces Control (EPC) ontstaan 2 vacatures voor:

MONTEUR EPC  (full-time – dagdienst)

Binnen onze TD werken ca. 40 medewerkers verdeeld onder de volgende afdelingen: Electro Proces Control, Mechanisch Technische Dienst en een afdeling Maximo, Magazijn en Infrastructuur. De cultuur van onze organisatie is no-nonsense en informeel met korte communicatielijnen waarbij er veel ruimte wordt gegeven aan eigen initiatief, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling.

Functieomschrijving

Als monteur EPC ben je in een interessante en uitdagende omgeving bezig met onderhoud, inspecties en het lokaliseren en verhelpen van storingen aan onze productiemachines en installaties op het gebied van elektrotechniek en geautomatiseerde besturingstechniek.

De afdeling EPC is de laatste jaren voortdurend gegroeid en bestaat uit een mix van jonge en ervaren medewerkers.  Digitalisering, automatisering en het samenspel van productie en techniek zijn de speerpunten van deze afdeling. Naast  kennis van Electro, meet- en regeltechniek en automatisering, vragen ook mechanische en productieprocessen onze volle aandacht. Toenemende automatisering en robotisering zorgt ervoor dat wij onze medewerkers, op alle niveaus, frequent (bij)scholen. Komende jaren vinden forse investeringen plaats in ons machinepark, waarbij ook  thema’s zoals  autonome processen, energietransitie en analyse van big data op onze agenda staan.

Functie-eisen

 • MBO niveau 3 of 4 richting elektrotechniek.
 • Ervaring in en productieomgeving.
 • Je hebt kennis en ervaring in de procestechniek en met procesbesturingssystemen waaronder m.n. Siemens PLC-S7 en/of ABB DCS systemen.
 • Veiligheidsbewust, communicatief vaardig, initiatiefrijk, praktisch ingesteld en een service- en klantgerichte houding.
 • Affiniteit met automatisering en digitalisering
 • Gedrevenheid, betrokkenheid, flexibiliteit en een communicatieve teamspeler zijn de kerncompetentie die je moet bezitten om een succesvol Medewerker Elektro & Proces Control te kunnen zijn.  

Wij bieden

 • Een uitdagende werkomgeving met veel eigen verantwoordelijkheid en leuke collega’s.
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring tussen € 2700,- en €3200.-  excl. 8% vakantietoeslag en 13e maand.
 • Mogelijkheden voor bij- en nascholing.
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een uitstekende pensioenregeling.
 • 152 uur wettelijke vakantie + 38 uur bovenwettelijke vakantie plus 172 ATV-uren op jaarbasis.

Reageren Wil je solliciteren, klik hieronder.

Apply

Other vacancies

Baiersbronn, Germany

Kraftfahrer / Lkw-Fahrer / Berufskraftfahrer (m/w/d)

Zur Verstärkung unseres Teams in Baiersbronn suchen wir einen engagierten Kraftfahrer / Lkw-Fahrer / Berufskraftfahrer (m/w/d) Die Baiersbronn Frischfaser Karton GmbH und die Folding Boxboard Eerbeek B.V. bilden die FOLBB-Gruppe und sind einer der führenden europäischen Produzenten für Frischfaser Karton. Mit ca. 200 Mitarbeitern produzieren wir in unserem Werk in Baiersbronn durchschnittlich 92.000 Tonnen hochwertigen Frischfaser-Karton für Verpackungen in der Lebensmittel-, Pharma- und Kosmetikindustrie. Ihr Aufgabengebiet: Transport des Kurzholzes (2 m; 1 m) vorwiegend auf unserem Werksgelände sowie max. im Umkreis von 15 km (selten) Bedienung und Überwachung der Anlagen zur Vorbereitung des Holzes für den Produktionseinsatz Komplette Fahrzeugpflege und Wartung der LKWs sowie der Ladekräne Unsere Kraftfahrer arbeiten ausschließlich vor Ort. Persönliche Voraussetzungen: Abgeschlossenen Qualifikation als Kraftfahrer – Führerschein CE Berufserfahrung Bereitschaft zur Schichtarbeit (4-Schicht-Durchfahrbetrieb) Flexibilität, Teamfähigkeit Körperliche Belastbarkeit Radlader- und Staplerführerschein sowie Motorsägenschein (Qualifikationen werden auch im Unternehmen angeboten) Wir bieten: Vergütung nach Tarif Tarifliche Altersvorsorge Wenn Sie an dieser interessanten Stelle interessiert sind, klicken Sie hier unten, um sich zu bewerben oder bitte senden Sie Ihre aussagekräftige Bewerbung an folgende Adresse: Baiersbronn Frischfaser Karton GmbH Personalverwaltung Sägmühleweg 18 72270 Baiersbronn Tel.: 07442/831-340

Details

Eerbeek, Netherlands

Administratief medewerker Inkoop

Wat ga je doen bij ons? Jij bent onze spin in het inkoop web, verantwoordelijk  voor de administratieve verwerking van de diverse (inkoop) procedures. Je ondersteunt de Technische Inkoper en de Planner Grondstoffen bij hun werkzaamheden en ontwikkelt je in de loop van de tijd als hun vervanger. Hoe ziet mijn dag er uit? Geen dag is op onze inkoop afdeling, met nationale en internationale leveranciers, hetzelfde. De Europese markt waarop wij inkopen is flink dynamisch, dus saai is het bij ons niet. Wat mag je bij ons oppakken? Je begint (in de regel) rond 8 uur, half 9 en verwerkt zowel binnenkomende vrachtbrieven en de ontvangsten van grond- en hulpstoffen in geautomatiseerde systemen. Je maakt bestellingen, verstuurt deze en bewaakt de voortgang  m.b.t. levertijd en prijzen. Je hebt kennis van artikelprijzen, controleert facturen en onderzoekt de oorzaken van factuurafwijkingen. Je levert een bijdrage bij systeemaudits ( o.a. FSC / ISO / Voedselveiligheid). Dagelijks komen  er pallets bij ons binnen, jij controleert de facturen hiervan. De bedrijfskleding, kantoor artikelen en dergelijke worden door jou beheert. Bij afwezigheid van je collega’s vind je het leuk om standaard basiswerkzaamheden te kunnen overnemen van je collega’s. Wat wordt er van mij gevraagd? Jij bent praktisch van aard en oplossingsgericht waarbij je het leuk vindt om met veel verschillende taken bezig te zijn. Voor een beetje drukte draai jij je hand niet om. Snel schakelen is je niet vreemd, daarbij blijf je het overzicht houden en blijf je lachen. Je staat positief in het leven en draagt met een gezonde doses humor bij aan de sfeer op de afdeling. Je laat je je de kaas niet van het brood eten! Je beschikt over een MBO werk- en denk niveau, bij voorkeur in een administratieve richting. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en weet je ook in het Engels verstaanbaar te maken. Spreek je ook nog een beetje Duits? Dat is mooi meegenomen en past ons ook. Vanzelfsprekend ben je handig met Microsoft Office, met name Excel en Word. What’s in it for me? Een salaris van rond de EUR 2200,- bruto exclusief 8% vakantietoeslag en een 13e maand, 190 uur vakantie en 172 uur ATV. Je zit zelf aan het stuur voor je eigen loopbaan, want er zijn genoeg mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, met hulp van de nodige bij- en nascholing. Maar vooral een organisatie die zich snel ontwikkelt en waarin wordt geïnvesteerd in mensen en middelen en waar een cultuur heerst van “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”. Spreekt bovenstaand je aan? Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons hoofd Inkoop, Joan Smeenk tel. 0313-675139 / 06-53299341. Wil je solliciteren, klik dan hier

Details

Eerbeek, Netherlands

Hoofd Electro Proces Control (full-time)

Wegens pensionering van het huidig Hoofd EPC komt binnen onze Technische Dienst de functie vrij van: Binnen onze TD werken ca. 50 medewerkers verdeeld onder de volgende afdelingen: Electro Proces Control, Mechanisch Technische Dienst, Warmtekracht Centrale en een afdeling Maximo, Magazijn en Infrastructuur. De cultuur van onze organisatie is no-nonsense en informeel met korte communicatielijnen waarbij er veel ruimte wordt gegeven aan eigen initiatief, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling. Functieomschrijving Als Hoofd EPC geef je op inspirerende wijze leiding aan ± 20 medewerkers en ben je verantwoordelijk voor het coördineren en realiseren van (geplande en ongeplande) elektrotechnische werkzaamheden aan  het machinepark op het gebied van Automatisering, Electro- en Meet-en Regeltechniek. Je bewaakt de algemene staat van de installaties en doet (verbeter)voorstellen voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Je beoordeelt storingsanalyses, stelt rapportages op en neemt deel aan afdelingsoverstijgend overleg. Je bent verantwoordelijk voor een goede planning en bewaking van het budget. .Je ziet toe op het veiligheidsbeleid van zowel in-als externe medewerkers. Je werkt onder directe verantwoordelijkheid van de Manager Maintenance. De afdeling EPC is de laatste jaren voortdurend gegroeid en bestaat uit een mix van jonge en ervaren medewerkers.  Digitalisering, automatisering en het samenspel van productie en techniek zijn de speerpunten van deze afdeling. Naast  kennis van Electro, meet- en regeltechniek en automatisering, vragen ook mechanische en productieprocessen onze volle aandacht. Toenemende automatisering en robotisering zorgt ervoor dat wij onze medewerkers, op alle niveaus, frequent (bij)scholen. Komende jaren vinden forse investeringen plaats in ons machinepark, waarbij ook  thema’s zoals  autonome processen, energietransitie en analyse van big data op onze agenda staan. Bij al deze uitdagende ontwikkelingen heeft het Hoofd EPC een leidende, stimulerende en coachende rol op zijn of haar vakgebied.   Functie-eisen HBO Electrotechniek of vergelijkbaar aangevuld met opleidingen richting management.Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in (b.v.k.) de procesindustrie, ervaring in de papierindustrie is een pré.Je hebt ruime ervaring in Elektro-,  Meet- en Regeltechniek en Procesautomatisering.Je beschikt over overtuigingskracht , creativiteit en bent resultaatgericht en een bewezen sterk (coachend) leider.Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré.Veiligheidsbewust, communicatief vaardig, initiatiefrijk, praktisch ingesteld en een service- en klantgerichte houding.Gedegen kennis van MS Office, MS Projects en onderhoudsbeheersystemen.Affiniteit met automatisering en digitalisering Wij bieden Een uitdagende werkomgeving met veel eigen verantwoordelijkheid en leuke collega’s.Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring vanaf € 5500,- excl. 8% vakantietoeslag en 13e maand.Mogelijkheden voor bij- en nascholing.Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.Een uitstekende pensioenregeling.152 uur wettelijke vakantie + 38 uur bovenwettelijke vakantie plus 104 ATV-uren op jaarbasis. Reageren Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jelte Visser (Hoofd EPC) en/of Ronny Wurdinger ( Technical Manager) Telefoon 0313 – 675182  of 0313-675115

Details

Baiersbronn, Germany

Ausbildung Papiertechnologe (m/w/d)

Als Papiertechnologe (m/w/d) stellen Sie Papier und Karton her und wissen um die dazu notwendigen Halbstoffe (Holz- und Zellstoff). Sie kennen den Produktionsablauf von den Rohstoffen bis zum fertig ausgerüsteten Papier bzw. Karton. Sie koordinieren und steuern die einzelnen Teilprozesse und überwachen die Papier-/Kartonmaschinen während des Fabrikationsvorgangs. Sie sind verantwortlich dafür, dass Papier und Karton in der gewünschten Qualität entstehen, darum untersuchen Sie laufend Papier-/Kartonproben auf verschiedene Eigenschaften. Je nach Tätigkeitsbereich sind Sie auf folgendes Arbeitsgebiet spezialisiert: Stoffaufbereitung, Papier-/Kartonmaschine, Veredelung, Ausrüstung oder Labor. Ihre Aufgaben Bedienen, Überwachen und Umstellen der Anlagen von der Stoffaufbereitung, über die Kartonmaschine zur Kartonherstellung, Kartonveredelung bis hin zur Formatierung in  der AusrüstungBestimmen von Kartonarten und ihren EigenschaftenErkennen und Beheben von KartonfehlernAuswählen und Überprüfen der Roh- und Halbstoffe, der chemischen Additive und sonstiger erforderlicher Chemikalien und Materialien für die verschiedenen VorgängeWarten, Pflegen und einfaches Instandhalten der betriebsspezifischen MaschinenMontage- und Demontagearbeiten an betriebsspezifischen Maschinen und AnlagenDurchführen von chemischen und physikalischen Untersuchungsmethoden an Stoff- und KartonprobenAusführen der Arbeiten unter Einhaltung der Sicherheitsvorschriften, Normen und Umweltstandards Ihr Profil Technisches, chemisches und mathematisches Verständnis,handwerkliches Geschick und Freude am Umgang mit moderner Technikeine rasche und sichere ReaktionsfähigkeitBeobachtungsgabe, Farbunterscheidungsvermögen, Aufmerksamkeit und Sorgfalt sind gute Voraussetzungen für Erfolg im Beruf des Papiertechnologen Eine gute körperliche Verfassung,

Details

Baiersbronn, Germany

Ausbildung Industriemechaniker (m/w/d)

Industriemechaniker (m/w/d) sind in der Instandhaltung, zur Sicherung von Produktionsanlagen und den technischen Systemen eingesetzt. Sie kümmern sich um Reparaturen und Wartung der Maschinen, sind verantwortlich für das Aufsuchen von Fehlern und deren Behebung. Gegebenenfalls tauschen Sie schadhafte Einzelteile aus. Teilweise fertigen sie auch selbst neue Bauteile an, bauen diese ein und kontrollieren die Funktionen. Zudem haben sie den Überblick über die Werkzeug- und Ersatzteilbestückung.  Ihre Aufgaben Instandhaltung und Überwachung von Produktionsanlagen und technischen SystemenMontage, Wartung und Reparatur von technischen Geräten, Maschinen und AnlagenAnfertigen von Skizzen, Einzelteil- und Zusammenstellungszeichnungen mit Hilfe  von CAD-LösungenFertigen, Zusammenbauen, Befestigen und Montieren von Bauteilen, Maschinen, Geräten, Einrichtungen und Konstruktionen nach Anleitung und Plänen, auch in Verbindung mit mechanischen, pneumatischen und hydraulischen SystemenDemontieren, Instandsetzen und WartenSystematisches Aufsuchen, Eingrenzen und Beseitigen von Fehlern, Mängeln und Störungen an Bauteilen, Maschinen, GerätenAusführen der Arbeiten unter Einhaltung der einschlägigen Sicherheitsvorschriften, Normen, Umwelt- und Qualitätsstandards Ihr Profil Wichtige Voraussetzung: Mathematisches, physikalisches und technisches Verständnis Geduld, Genauigkeit, Sorgfalt und handwerkliche Geschicklichkeit sind wichtige EigenschaftenFähigkeit im Zusammenhang zu denken - räumliches Vorstellungs- und DenkvermögenGute körperliche Verfassung

Details

Baiersbronn, Germany

Ausbildung Elektroniker für Automatisierungstechnik (m/w/d)

Ein Elektroniker für Automatisierungstechnik (m/w/d) beschäftigt sich mit der Automatisierung von Anlagen oder Herstellungsprozessen. Sie justieren Messgeräte und messen elektrische und nicht-elektrische Größen (Drehzahl, Druck etc.). Sie erweitern, ändern und optimieren Mess-, Steuer-, Regelungs- und Prozessleit-richtungen und installieren Regel- und Leitgeräte. Sie führen Wartungsarbeiten aus und sind für die Fehlersuche und -behebung zuständig. Ihre Aufgaben Suchen und Beheben von Fehlern und Störungen an Automatisierungs- und ProzessleitsystemenVerantwortung dafür, dass die jeweiligen Einzelkomponenten ein automatisch arbeitendes Gesamtsystem bildenInstandhalten und Warten der Elektronik von Anlagen und SystemenErstellung von Steuerungsprogrammen, Konfiguration und Einbindung von IT-Systemen in NetzwerkeErrichten und Inbetriebnahme von AnlagenAusführen der Arbeiten unter Einhaltung der einschlägigen Sicherheitsvorschriften, Normen, Umwelt- und Qualitätsstandards Ihr Profil Wichtige Voraussetzungen: Mathematisches, physikalisches und technisches Verständnis Geduld, Genauigkeit, Sorgfalt und handwerkliche GeschicklichkeitFähigkeit, Zusammenhänge zu erkennenSpaß an Zusammenarbeit im TeamGute körperliche Verfassung

Details

Eerbeek, Netherlands

Allround lasser (fulltime/dagdienst)

Folding Boxboard Eerbeek BV maakt onderdeel uit van de Eerbeek Baiersbronn Group. Wij zijn een Europese kartonproducent en bestaan uit twee bedrijven: Folding Boxboard Eerbeek B.V. en Baiersbronn Frischfaser Karton GmbH. Folding Boxboard Eerbeek BV produceert vouwkarton op basis van houtvezels en cellulose.   Wegens uitbreiding van de werkzaamheden zijn wij binnen de afdeling MTD op zoek naar een: Allround lasser (fulltime/dagdienst) De functie is gesitueerd binnen de afdeling Technische Dienst.  Deze afdeling bestaat uit een afdeling Electro Proces Control, Mechanisch Technische Dienst, Warmtekracht Centrale en een afdeling Maximo, Magazijn en Infrastructuur. Functie In deze veelzijdige functie verricht je alle voorkomende laswerkzaamheden zoals MIGTig, elektrisch en MIGMag. Je treft  voorbereidingen zoals o.a. het inmeten van leidingen. Je verricht werkzaamheden m.b.t. het maken, monteren en bevestigen van leidingsystemen, het maken van de eventuele hulpstukken daarvoor en het inbouwen van de nodige appendages, pompen of regelapparatuur in deze leidingen en voert hiervoor het nodige laswerk uit. Je last zowel staal, RVS en aluminium en hoogsterkte staal en verwerkt materialen van roestvrij staal, ijzer, koper, brons of messing. Resultaatgebieden Je werkt door onze hele fabriek aan de hand van mondelinge en/of schriftelijke werkopdrachten die zo nodig zijn aangevuld met tekeningen, eigen metingen of gemaakte uitslagen.Je werkt mee bij het lossen, aanvoeren en plaatsen van nieuwe of gerepareerde machines en bij de de-/montage van grote en/of zware delen van machines.Je verricht voorkomende mechanisch/technische onderhouds-, reparatie-, en andere werkzaamheden aan de machines en installaties op het fabrieksterrein.Bij het uitvoeren van de werkzaamheden ben je gericht op de veiligheid en gezondheid van jezelf en je collega’s waarbij de werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de kaders van onze ‘Total Care’ voorschriften. Competenties Je bent zelfstandig en planmatig en in staat geconstateerde problemen creatief en deskundig op te lossen. Je bent een “kartrekker” en in staat (projectmatig) medewerkers aan te sturen. Uiteraard beschik je over de benodigde specifieke kennis en vaardigheden. Je bent kwaliteitsbewust en op zoek naar het continu verbeteren van je product of prestatie. Je beschikt over een MBO-4 opleiding richting werktuigbouw of gelijkwaardig en hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Constructiebankwerken is je niet vreemd.Je hebt ervaring met het lassen van hogedruk leidingen, röntgen- en stoomleidingen of bent bereid dit te leren. Wij bieden Een uitdagende werkomgeving met veel eigen verantwoordelijkheid en leuke collega’s.Een marktconform salaris.Mogelijkheden voor bij- en nascholing.Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.Een uitstekende pensioenregeling.8% vakantietoeslag en een uitkering 13e maand (bruto maandsalaris + vakantietoeslag hierover).152 uur wettelijke vakantie + 38 uur bovenwettelijke vakantie.172 ATV-uren op jaarbasis.Reiskosten worden vergoed tegen € 0,19 per kilometer, met een maximum van 30 km enkele reis; Incl. de mogelijkheid. om (een deel van) de 13e maand uit te ruilen tegen de onbenutte onkostenvergoeding voor woon-werkverkeer.Mogelijkheid deelname collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren kruis Achmea, Solliciteren? Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons hoofd MTD, Rifat Kamali tel. 0313-675198  

Details

Eerbeek, Netherlands

Monteur Smeertechnisch onderhoud (fulltime/dagdienst)

De functie is gesitueerd binnen de afdeling Technische Dienst.  Deze afdeling bestaat uit een afdeling Electro Proces Control, Mechanisch Technische Dienst, Warmtekracht Centrale en een afdeling Maximo, Magazijn en Infrastructuur. Functie Als monteur smeertechnisch onderhoud ben je de “oren en ogen” van onze fabriek en voorkom je overbodige slijtage aan het machinepark door systematische smering van machineonderdelen. Tevens inspecteer je, tijdens dagelijkse rondes, machineonderdelen op optimale werking. Resultaatgebieden Je smeert, a.d.h.v. smeerschema’s en voorgeschreven smeermiddelen, de bewegende machineonderdelen, machineaandrijvingen en lagers, rekening houdend met draaiuren en machinesnelheden.Je ververst periodiek olie in versnellings-of vertragingskasten, reservoirs van (meerdere) centrale smeersystemen, hydraulische stations e.d. met de voorgeschreven olie.Reinigt lagers, wast tandwielkasten uit, reinigt of vervangt filters, koelers, pakkingen. Controleert ventielen op goed functioneren, vervangt peilglazen (behorende tot/deel uitmakend van de smeersystemen), manchetten e.d. en verricht daarbij behorende demontage en montage werkzaamheden. Repareert eventueel voorkomende defecten.Je Inspecteert, tijdens het smeren de werking van de apparatuur/machineonderdelen en let hierbij op het warmlopen, de spanning van aandrijfriemen/kettingen, hydraulische systemen v.w.b. de conditie van de bewegende delen, oliepeil, de (nevel) smering, sturing en spanning van vilten, de goede werking van de centrale smeersystemen e.d.Je beheert het magazijn voor olie en vetten, stelt periodiek een behoeftelijst op voor aanvulling van de voorraad en geeft bestellingen door.Bij het uitvoeren van de werkzaamheden ben je gericht op de veiligheid en gezondheid van jezelf en je collega’s waarbij de werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de kaders van onze ‘Total Care’ voorschriften. Competenties Je bent in het bezit van een MBO-3 opleiding in een technische richting of vergelijkbaar. Je hebt kennis van- en ervaring met smeermiddelen, oliën, vetten, hydrauliek en pneumatiek. Zelfstandigheid, kwaliteitsbewustzijn, gedreven en betrokken zijn  kerncompetenties die je moet bezitten om een succesvol monteur smeertechnisch onderhoud te kunnen zijn. Wij bieden Een uitdagende werkomgeving met veel eigen verantwoordelijkheid en leuke collega’s.Een marktconform salaris.Mogelijkheden voor bij- en nascholing.Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.Een uitstekende pensioenregeling.8% vakantietoeslag en een uitkering 13e maand (bruto maandsalaris + vakantietoeslag hierover).152 uur wettelijke vakantie + 38 uur bovenwettelijke vakantie.172 ATV-uren op jaarbasis.Reiskosten worden vergoed tegen € 0,19 per kilometer, met een maximum van 30 km enkele reis; Incl. de mogelijkheid. om (een deel van) de 13e maand uit te ruilen tegen de onbenutte onkostenvergoeding voor woon-werkverkeer.Mogelijkheid deelname collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren kruis Achmea, Solliciteren? Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons hoofd MTD, Rifat Kamali tel. 0313-675198  

Details